Штучний інтелект як сучасна технологія захисту людини : розкриття потенціалу mHealth для ранньої діагностики - Ялова, К. А.; Мітюк, Л. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто сучасну технологію захисту людини - штучний інтелект у мобільній медицині (mHealth). На прикладі АІ-консультанта для діагностики шкірних захворювань проаналізовано ключові можливості: підвищення точності діагностики та надійність. Запропоновано заходи для забезпечення надійності та безпеки АІ-рішень як новітньої техніки у сфері захисту людини.

The issues of applying modern human protection technology - artificial intelligence in mobile medicine (mHealth) - are considered. Using the example of an AI consultant for diagnosing skin diseases, key opportunities are analyzed: improving diagnostic accuracy and reliability. Measures are proposed to ensure the reliability and safety of AI solutions as advanced technology in human protection.
Artificial intelligence as a modern technology for human protection: unlocking the potential of mHealth for early
Keywords: штучний інтелект; технології захисту людини; mHealth; безпека пацієнта; інформаційна безпека; медичні дані; управління ризиками; телемедицина; artificial intelligence; human protection technologies; patient safety; information security; medical data; risk management; telemedicine