Методичний підхід до вибору напрямків технічного переозброєння підприємства в ринкових умовах - Ларіна, К. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті запропоновано методичний підхід до вибору напрямків технічного переозброєння підприємства, який базується на структурному моделюванні та прогнозуванні з використанням нейронних мереж. Підхід дозволяє прийняти обґрунтовані рішення щодо заходів технічного переозброєння, які будуть відповідати прогнозним обсягам виробництва та ринковому попиту на продукцію

The methodical approach to choice of technical reequipment’s direction based on the structural equation and prognosis with neural networks is offered. The approach allows to accept the grounded decisions of technical reequipment’s direction, which will be adaped to prognosis production volumes and market demand
Keywords: модернізація; технічне переозброєння; організаційно-технічний рівень виробництва; причинно-наслідкові зв'язки; структурне моделювання; прогнозування