Спосіб лікування дітей з фармакорезистентними епілепсіями - Танцура, Євген Олександрович; Танцура, Людмила Миколаївна; Пилипець, Олена Юріївна; Третьяков, Дмитро Володимирович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Спосіб лікування дітей з фармакорезистентними епілепсіями включає застосування перед використанням антиепілептичних препаратів генетичного дослідження, з визначенням частоти поліморфізмів генів CYP2C9 та CYP2C19 системи цитохрому Р450. Додатково визначають поліморфізми гена CYP3A4 системи цитохрому Р450 та при виявленні поліморфізмів генів, що кодують ферменти системи цитохрому Р450, застосовують повільне нарощування дози антиепілептичних препаратів, які метаболізують ферменти системи цитохрому Р450. Визначають концентрації антиепілептичних препаратів в крові, з оцінкою її відповідності призначеним дозам та проводять ретельний моніторинг стану пацієнтів зі зменшеним інтервалом між клінічними оглядами, електроенцефалографічним контролем та лабораторними дослідженнями.
Keywords: патент; корисна модель; медицина; неврологія; психіатрія; епілепсія; антиепілептичні препарати