Вплив занять фізичною культурою на студентів з порушеннями опорно-рухового апарату - Куценко, К. І.; Зінченко, Ліна Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Проаналізовано навчально-педагогічну та медико-біологічну літературу, щодо захворювань опорно-рухового апарату та виявлено найпоширеніші групи захворювань опорно-рухового апарату, які здатні спричинити постійні фізичні болі, а також впливати на психічне здоров’я студентів. Подібні розлади часто приводять до супутніх захворювання: гіпертонію, депресію, метаболічний синдром або окремі його складники. Саме тому, важливим є корегувати ці стани та зменшувати симптоми завдяки впливу занять фізичною культурою.
Keywords: захворювання опорно-рухового апарату; фізична культура; спорт; аеробіка; плавання