Синтез технологій збагачення вкраплених руд - Младецький, Ігор К.; Левченко, Костянтин Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
The work presents the general principle of analytical creation of a technological scheme of mineral enrichment and provides solutions to two tasks included in the technology search scheme. One task is to determine the content of the valuable component in the intermediate product, provided that the open fractions are removed. The second task is to determine the type of separation characteristics for the selection of open non-ore and open ore fractions. These characteristics are significantly different from each other: for the extraction of the non-ore fraction, the inflection point must be in the region close to zero, and for the extraction of the concentrate, it must be close to unity. The solution was obtained based on the characteristics of the opening of the ore mineral.

У роботі наведено загальний принцип аналітичного створення технологічної схеми збагачення корисних копалин та наведено рішення двох завдань, що входять до схеми пошуку технології. Перше завдання полягає у визначенні змісту цінного компонента у проміжному продукті за умови виведення відкритих фракцій. Друге завдання полягає у визначенні виду сепараційних характеристик для виділення відкритої нерудної та відкритої рудної фракцій. Ці характеристики істотно відрізняються одна від одної: для виділення нерудної фракції точка перегину повинна перебувати в області близької до нуля, а для виділення концентрату – до одиниці. Рішення отримано виходячи з характеристики розкриття рудного мінералу.
Overview of Simplified Tamponation Solutions for Fixing the Side Barrels of Wells
Keywords: переробна промисловість; якість концентрату; корисні копалини; збагачення; видb сепараційних характеристик; рудні фракції