Діяльність Центральної наукової сільськогосподарської бібліотеки в роки Великої Вітчизняної війни (1941–1945 рр.) - Білоцерківська, А. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті на основі здійсненого автором історичного аналізу висвітлено період діяльності Центральної наукової сільськогосподарської бібліотеки в роки Великої Вітчизняної війни (1941–1945 рр.); охарактеризовано організаційну структуру, склад керівництва та основні принципи роботи установи.

The period of the activity of the Central Scientific Agricultural Library during the Great Patriotic War (1941–1945) is observed by the author's historical analysis; the organizational structure, the composition of leadership and basic principles of the organization are characterized.
Keywords: наукова спадщина; Національна академія аграрних наук; науково-дослідний інститут; фонд; Central Scientific Agricultural Library; National Academy of Agricultural Sciences; Great Patriotic War; research institute; foundation