Організація дуальної освіти - Перерва, Петро Григорович; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
У доповіді розглядаються концептуальні засади та практичні аспекти організації дуальної освіти як ефективної форми поєднання теоретичної підготовки у закладі освіти з практичною діяльністю на підприємстві. Аналізуються переваги дуальної системи для студентів, роботодавців та навчальних закладів, а також виклики, пов’язані з нормативно-правовим забезпеченням, координацією партнерських відносин та фінансуванням. Особлива увага приділяється міжнародному досвіду впровадження дуальної освіти та можливостям його адаптації в Україні.
Keywords: дуальна освіта; професійна підготовка; партнерство; заклади освіти; бізнес; практичне навчання; компетентнісний підхід; інтеграція освіти і виробництва