Ефективні технології для підтримки продуктивності в умовах віддаленої роботи - Лінькова, Олена Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Виділено особливості віддаленої роботи: перехід до асинхронної співпраці з різних локацій; самостійний розподіл робочих годин протягом дня; головне –сама робота; поєднання процесу роботи та розваг; налаштувати життя під захоплення; успіх в минулому не гарантує майбутній; інтелектуальна діяльність; новий рівень особистої самодисципліни наполегливість в дотриманні графіка. Проаналізовано останні наукові дослідження за темою технологічної підтримки продуктивності в умовах віддаленої роботи: інструменти для комунікації та співпраці; автоматизація процесів; інструменти для управління часом; забезпечення кібербезпеки; інноваційні освітні технології; вплив емоцій на сприйняття людини; інтеграція штучного інтелекту в робото технічні системи; стратегії інтеграції виробничих систем;створення інклюзивного робочого середовища; вплив культурних відмінностей на прийняття рішень; ірраціональна поведінка людей в економіці. Ідентифіковано ефективні технологічні інструменти для підвищення продуктивності праці в віддалених командах: відеоконференціїдля проведення онлайн-нарад; платформи співпраці для організації роботи; інструменти для обміну файлами, документами; месенджери для швидкого спілкування з колегами в режимі реального часу; інструменти для управління проектами дозволяють створювати графіки, управляти ресурсами, контролювати бюджет; інструменти для управління часом і виявлення неефективних дій, планування робочого дня, встановлення дедлайнів, відстеження прогресу; інструменти для навчання та розвитку сприяють отриманню нових знань, індивідуальної підтримки, передачі знань, розвиток навичок; забезпечення кібербезпеки комп’ютерів від шкідливого програмного забезпечення; інструменти для створення корпоративної культури та реалізації спільних проектів для сприяння зміцненню командного духу; інструменти для зворотного зв’язку від співробітників, внесення необхідних змін. Features of remote work are highlighted: transition to asynchronous cooperation from different locations; independent distribution of working hours during the day; the main thing is the work itself; combination of work process and entertainment;adjust life to passion; past success does not guarantee future success; intellectual activity; a new level of personal self-discipline, persistence in keeping to the schedule. The latest scientific research on the topic of technological support of productivity in the conditions of remote work is analyzed: tools for communication and collaboration; process automation; time management tools; ensuring cyber security; innovative educational technologies; the influence of emotions on human perception; integration of artificial intelligence into robot technical systems; strategies for integration of production systems; creation of an inclusive working environment; the influence of cultural differences on decision-making; irrational behavior of people in the economy. Effective technological tools for increasing work productivity in remote teams have been identified: video conferences for conducting online meetings; cooperation platforms for organizing work; tools for exchanging files and documents; messengers for quick communication with colleagues in real time; project management tools allow you to create schedules, manage resources, control the budget; tools for time managementand identifying inefficient actions, planning the working day, setting deadlines, tracking progress; tools for training and development contribute to the acquisition of new knowledge, individual support, transfer of knowledge, development of skills; ensuring cyber security of computers againstmalicious software; tools for creating a corporate culture and implementing joint projects to help strengthen team spirit; tools for feedback from employees, making necessary changes.
Effective technologies to support productivity in remote work conditions
Keywords: віддалена робота; продуктивність праці; автоматизація бізнес-процесів; ефективні технології; віддалені команди; remote work; labor productivity; automation of business processes; effective technologies; remote teams