Математична модель середніх мольних об'ємів елементів - Козуб, Павло Анатолійович; Мігунов, Володимир Лаврент'евич; Мірошніченко, Наталія Миколаївна; Лук'янова, Вікторія Анатоліївна; Козуб, Світлана Миколаївна (CPN Publishing Group, 2022)
У результаті статистичної обробки експериментальних даних отримано просту математичну модель для розрахунку середніх атомних мольних об'ємів хімічних елементів для конденсованої речовини тільки за їх хімічною формулою. Запропонована модель дозволяє відмовитись від використання табличних даних і використовує лише дані щодо електронної структури атомів, які можуть бути легко розраховані за допомогою номера елементу. Використання моделі зменшує точність розрахунків не більше ніж на 2% у порівнянні з використанням експериментальних табличних даних.
Keywords: середній атомний молярний об'єм; хімічні елементи; сполуки; математична модель