Основні шляхи підвищення ефективності роботи підприємства автомобільного транспорту - Макаров, Володимир Андрійович; Мастепан, Сергій Миколайович; Макарова, Тамара Володимирівна; Мастепан, Микола Антонович; Виноградов, Микола Семенович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розроблено механізм дослідження та врахування умов функціонування системи "Водій – Автомобіль – Дорога – Середовище" і її складових. Створено алгоритм визначення впливу факторів дорожньо-транспортної системи на ефективність транспортного процесу, рівень небезпек дорожнього руху та їх усунення. Представлено рекомендації по розробці і впровадженню заходів по покращенню процесу виробництва транспортних послуг і підготовці водіїв до виконання процесу перевезень та розроблено методику оцінки їх ефективності.

A mechanism for research and consideration of the operating conditions of the "Driver - Car - Road - Environment" system and its components has been developed. An algorithm was created to determine the impact of factors of the road and transport system on the efficiency of the transport process, the level of traffic hazards and their elimination. Recommendations for the development and implementation of measures to improve the process of production of transport services and the preparation of drivers for the execution of the transportation process are presented, and a methodology for evaluating their effectiveness is developed.
Development of measures for road transport enterprises to increase the work efficiency of drivers
Keywords: водій автомобіля; дорога; безпека руху; транспорт; середовище; car driver; road; traffic safety; transportation; environment