Дослідження підвищення ефективності використання енергонасиченості та маси машино-тракторного агрегату - Кравченко, І. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Проведено розрахунковий та порівняльний аналіз теоретичних тягових характеристик трактора класичного компонування і трактора з шарнірною рамою. Проведено порівняння тягових характеристик трактора ХТЗ 17221 і Беларус 2022 з активним причепом.

A current and comparative analysis of theoretical traction properties of tractor classic tractor assembly and hinged frame. Comparison of traction properties of tractor HTZ 17221 and Belarus 2022 with a driving trailer.
Keywords: аналіз розрахунковий; аналіз порівняльний; характеристики тягові; рама шарнірна; причеп активний