Оцінка тіньового сегменту вугільної галузі - Фесенко, І. А. (НТУ "ХПІ", 2010)
Досліджено питання тінізації вугільної галузі України, виявлено тіньові схеми, що сформували тіньовий сектор вугільної промисловості. Обґрунтовано необхідність економічної оцінки масштабів негативного впливу тіньового сектору на національну економіку та його урахування в програмах реструктуризації й детінізації вугільної галузі України.

The problems of hidden processes in coal industry of Ukraine are studied, the seamy schemes which developed the hidden segment of coal industry are revealed. Necessity of economic estimation of negative influence scale of hidden segment onto national economy and their considering in restructuring and hidden-down programs for Ukraine’s coal industry is substantiated.
Keywords: вугільна галузь; тіньова економіка; вугільна промисловість; тінізація; детінізація; праця шахтарів