Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах України - Москалюк, И. В.; Сакун, Н. Н. (НТУ ХПІ", 2012)
Наведено аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах України. Встановлено, що найбільша кількість зареєстрованих нещасних випадків спостерігається в таких галузях виробництва, як вугільна, машинобудівна, агропромисловий комплекс.

The analysis of the state of production traumatism is resulted on the enterprises of Ukraine. It is set that the most of the registered accidents is observed in such industries of production, as coal, machine-building, agroindustrial complex.
Keywords: охорона праці; нещасні випадки; травмонебезпечні галузі; попередження травматизму; покращення умов праці; професійні захворювання; production traumatism; accidents