Связанные колебания винтового цилиндрического стержня - Лавинский, Владимир Иванович; Григорьев, А. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Розроблена динамічна модель гвинтового стрижня, призначена для дослідження високочастотних нелінійних коливань і автоколивань. Аналізуються повздовжні та поперечні пов’язані коливання, для чого рівнянням надана симетрична матрична форма із відповідним збільшенням кількості коефіцієнтів зв’язку до 12.

The dynamic model of the spiral rod for research of the high frequency nonlinear oscillations has been developed. The Longitudinal and transverse connected oscillations are being examined, for this reason the equations got a symmetric matrix form with the respective increase of the coupling coefficient number up to 12.
Keywords: нелинейные колебания; автоколебания; деформация; уравнения; винтовой стержень; коэффициенты влияния