Оптимізація мереж IP/MPLS за продуктивністю на основі імітаційного моделювання - Поштаренко, Віктор Михайлович; Виноградова, О. Ю.; Богомаз, Д. С. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розроблено імітаційну модель магістральної мережі ІР/MPLS телекомунікаційної компанії МТС із використанням оптимізації в середовищі Network Simulator та проведене порівняння характеристик продуктивності мережі з традиційним розподілом навантаження в ІР/MPLS мережах.

Simulation model of IP/MPLS backbone networks for telecommunication company MTS using optimization in Network Simulator environment is developed and capability comparison of network with traditional traffic distributionin IP/MPLS is performed.
Keywords: трафік; проміжні маршрутизатори; канали; механізм керування; Traffic Engineering