Зародження і розвиток системи фізико-механічної освіти в Україні - Бреславський, Дмитро Васильович; Ларін, Андрій Олексійович (Центр дослідження науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г. М. Доброва НАН України, 2007)
Розгладаються зародження і розвиток системи фізико-механічної освіти в Україні з початку 30-х років ХХ століття. Показано внесок вчених та науково-педагогічних кадрів вищої технічної школи в її прогрес
Keywords: вища технічна освіта; система підготовки; інженери-дослідники; інженерна освіта; факультет фізико-механічний; Харківський механіко-машинобудівний інститут; ХММІ; Харківський технологічний інститут; ХТІ; Кирпичов Віктор Львович; Ляпунов Олександр Михайлович; Крилов О. М.; Бабаков І. М.