Бєлінська, Анна ПавлівнаКричковська, Лідія ВасилівнаЖирнова, Світлана ВікторівнаПетров, Сергій Олександрович2014-02-122014-02-122013Стабілізація поліненасичених жирних кислот і каротину в функціональних продуктах харчування / А. П. Бєлінська, Л. В. Кричковська, С. В. Жирнова, С. О. Петров // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 4 (978). – С. 138-141.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4088В статті подано інформацію щодо розробки складу вітамінізованої рослинної олії, стабільної до окислювального псування за рахунок природних складових, що забезпечує необхідну фізіологічну потребу населення у β-каротині та незамінних поліненасичених жирних кислотах ω-6 и ω-3In the article is information given about development of composition of the vitaminized vegetable oil, stable in relation to oxidizing spoilage due to natural constituents, that provides the necessary physiological requirement of population in β-caroteneand irreplaceable polysaturated fatty acids ω-6ukполіненасичені жирні кислотиβ-каротинкупажовані оліїантиоксидантиpolysaturated fatty acidsmixed oilsantioxidantsβ-caroteneСтабілізація поліненасичених жирних кислот і каротину в функціональних продуктах харчуванняArticle