Перспективні напрямки використання напівфабрикату кісткового харчового в технологіях борошняних виробів з огляду на вплив добавки на технологічні властивості пшеничного борошна - Головко, М. П.; Верешко, Н. В.; Шидакова-Каменюка, О. Г.; Роговий, І. С.; Чуйко, М. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті наведено результати досліджень впливу напівфабрикату кісткового харчового (НКХ) на технологічні властивості пшеничного борошна та перспективні напрямки використання добавки в технологіях борошняних виробів. Встановлено, що додавання НКХ в концентраціях понад 5% до маси борошна дещо знижує здатність пшеничного борошна до утворення клейковинного каркасу, а також послаблює пружні властивості клейковини.

The authors of this article studied the changes ofbread-making properties of wheaten flour with the semi-finished bone food product (NKH) and present the test results of this study. They also present the future using of wheaten flour with the semi-finished bone food product (NKH) in pastry and flour foods. The study has found that the adding of more than 5% of NKH to the flour makes gluten tacky and reduces the gluten network of the heaten flour.
Keywords: кальцій; клейковина; борошно вищого ґатунку; пружні властивості; semi-finished bonefood product; calcium; gluten