Результати дослідження формування у майбутніх офіцерів державної кримінально-виконавчої служби здоров'язбережувальної компетентності - Шеремета, О. П. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Дослідження має на меті перевірку ефективності впровадження педагогічних умов формування здоров’язбережувальної компетентності у майбутніх офіцерів кримінально-виконавчої служби. За результатами проведеного дослідження з’ясовано, що здоров’язбережувальна компетентність офіцера Державної кримінально-виконавчої служби — це інтегративна особистісна властивість, що забезпечує організацію здорового способу власного життя у фізичній, соціальній та психічній (духовній) сферах й охоплює усвідомлення важливості здоров’я, здорового способу життя для професійного та особистого життя, протистояння професійним деформаціям, здатність до індивідуального самозбереження, організації власної праці та підтримання належних умов для необхідної життєдіяльності засуджених. Результати констатувального етапу педагогічного експерименту дозволили визначити педагогічні умови формування здоров’язбережувальної компетентності у майбутніх офіцерів кримінально-виконавчої служби у процесі професійної підготовки. Розроблено відповідні методичні рекомендації науково‑педагогічним працівникам щодо формування здоров’язбережувальної компетентності у майбутніх офіцерів кримінально-виконавчої служби.
Keywords: здоров'язбережувальна компетентність; майбутні офіцери; кримінально-виконавча служба; професійна підготовка; педагогічні умови