Основи нейрокомп`ютингу - Дмитрієнко, Валерій Дмитрович; Заковоротний, Олександр Юрійович (НТМТ, 2012)
У лабораторному практикумі наведено теоретичні відомості про методи побудови та функціонування основних нейронних мереж: Хебба, Хеммінга, перцептрона, Хопфілда, двонаправленої асоціативної пам’яті, нейронних мереж адаптивної резонансної теорії та ін. Теоретичний матеріал підкріплено великою кількістю прикладів з використання описаних нейронних мереж для розпізнавання різних зображень. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання за напрямком "Комп’ютерна інженерія" та "Комп’ютерні науки".
Keywords: перцептрони; нейронні мережі Хопфілда; теореми Розенблатта; асоціативні зображення; дискретна мережа Хопфілда; алгоритм навчання мережі Кохонена