Conceptual analysis of iris recognition systems - Mohammed, Amin Salih; Balaji, B. Saravana; Mawlood, Hiwa Abdulkarim (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Biometric is a reliable measurable physical feature as passwords. A biometric framework automatically provides evidence of an individual's identity based on the individual's unique features.Iris recognition is one of the physiological ways used to identify a person in the group and is one of the accurate biometric systems. This paper deals briefly about the surveys those done before about Iris recognition system and its benefits anduses in information technology and security fields.The use of low-cost equipment can help to make iris recognition other standards in security contexts, as the requirements for a secure identification are walking. As human Iris gives a phenomenal design for identification. In recent year, the acquisition, rehabilitation, quality assessment, compression of the image, divisions, noise reduction, normalization, removal of features, iris code match, large-size data base searching, applications, evaluation, performance in different conditions, and multi biometrics have been developing irises recognition in several active fields of research. This research gives at the background of iris recognition and literature of methods in various fields.

Біометрія - це надійна вимірювана фізична функція, як пароль. Біометрична структура автоматично надає ідентичність особистості людини на основі його унікальних особливостей. Розпізнавання райдужної оболонки - один з фізіологічних способів, використовуваних для ідентифікації людини в групі, і є однією з точних біометричних систем. У цій статті коротко розглядаються дослідження, проведені раніше, щодо системи розпізнавання райдужної оболонки, її переваги і використанні в області інформаційних технологій і безпеки. Використання недорогого обладнання може допомогти розпізнавати райдужну оболонку відповідно до інших стандартів в контексті безпеки, так як вимоги до безпечної ідентифікації постійно змінюються. Так, райдужна оболонка ока людини дає феноменальну базу для ідентифікації. В останні роки були отримані результати, які стосуються отримання, відновлення, оцінці якості, стиснення зображень, поділу, зменшення шуму, нормалізації, видалення ознак, порівняно коду райдужної оболонки, пошуку в базі даних великого розміру, прикладним аспектам, оцінці, продуктивності в різних умовах і багаторазового використання біометрії в аспекті розвитку розпізнавання райдужних оболонок в декількох активних напрямках досліджень. Справжній матеріал являє собою основу розпізнавання райдужної оболонки і оглядсучасних методів в різних областях.
Концептуальний аналіз систем розпізнавання райдужної оболонки ока
Keywords: biometric; authentication; security; біометрія; аутентифікація; безпека