Управління дебіторською та кредиторською заборгованостями підприємств оптової торгівлі - Власова, Наталія Олексіївна; Носач, Л. Л. (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2011)
У монографії з економічної точки зору визначено суть понять «дебіторська та кредиторська заборгованості»; систематизовано їх основні форми та види. Науково обґрунтовано основні елементи системи управління дебіторською та кредиторською заборгованостями на підприємстві. Удосконалено методичний інструментарій оцінки загальної вартості дебіторської та кредиторської заборгованостей та метод оцінки впливу руху дебіторської та кредиторської заборгованостей на формування грошових потоків підприємств оптової торгівлі; обґрунтовано систему показників оцінки ефективності цього процесу. Набула подальшого розвитку модель прогнозування розмірів дебіторської та кредиторської заборгованостей у форматі збалансованості фінансових звітів. Монографія призначена для наукових працівників, підприємців, викладачів навчальних закладів усіх рівнів акредитації, аспірантів, студентів економічних спеціальностей.
Keywords: управління підприємством; вартість; оцінка; потоки грошові; ефективність економічна; прогнозування; звітність фінансова