Аналіз особливостей сучасних їздових циклів, що застосовуються для нормування токсичності відпрацьованих газів і оцінки паливної економічності автомобілів - Якунін, Максим Євгенович; Ребров, Олексій Юрійович; Насальський, Віктор Анатолійович; Трофимова, Наталія Борисівна (НТУ "ХПІ", 2017)
В роботі проведено аналіз випробувальних їздових циклів, які використовуються для оцінки токсичності відпрацьованих газів. Розглянуто залежність витрати палива від середньої швидкості руху автомобіля. Розглянуто методику розробки нормативних їздових циклів. Проведено аналіз критеріїв оцінки їздових циклів та розглянуті основні режими руху автомобіля, які використовуються при моделюванні основних міжнародних їздових циклів.

In the work the analysis of test drive cycles, which are used to assess the toxicity of exhaust gases. The dependence of the fuel consumption of the average vehicle speed. The method of development of regulatory driving cycles. The analysis of the evaluation criteria, drive cycles and describes the main modes of motion of the vehicle, which are used in the simulation of the main international drive cycles.
The analysis of features modern drive cycles used to normalize the toxicity of exhaust gases and evaluation fuel efficiency of cars
Keywords: двигун дизельний; двигун внутрішнього згоряння; режим руху; diesel engine; driving cycle; fuel efficiency; exhaust gas emission