Перспективні напрями розвитку електромеханічних перетворювачів енергії - Данько, Володимир Григорович (Харківський державний політехнічний університет, 2000)
The paper reviews some prospect trends in futher development of electromechanics, namely, electromechanotronics, utilization of superconductivity, and synthesis of new types of electrical machines.
Keywords: машина електрична; електромеханотроніка; транзистор; надпровідність; надпровідник низькотемпературний; обмотка; турбогенератор; охолодження; статор; ротор; поле магнітне