Особливості процесу проектування харківського тракторного заводу імені С. Орджонікідзе в період початку першої п’ятирічки (1929−1930 рр.) - Кривоконь, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2014)
Досліджено проблему стратегічного планування розвитку вітчизняного тракторобудування у кінці 1920-ті роки. Виявлено зміни планів розбудови тракторного заводу у Харкові. З’ясовані причини змін та розкриті вірогідні наслідки реалізації проекту у первинному вигляді. Дослідження базується на нових архівних документах.

It was studied the problem of strategic planning and development of the domestic tractor industry in the 1920s. Was identified the changes of the plan to build a giant tractor plant in Kharkov. It was clarified the reasons for the changes and suggested the likely consequences of the project in its original form.
Analysis of the features of Kharkov tractorplant design process in theearly period of the first Five-Year Plan (1929-1930)
Keywords: історія техніки; вітчизняне тракторобудування; стратегічне планування; Харківський тракторний завод; history of technology; domestic tractor industry; strategic planning; Kharkov Tractor Plant; crawler tractor; wheel tractor