Математическая модель распределенной бивалентной системы теплоснабжения - Капустенко, Пётр Алексеевич; Илюнин, О. О.; Перевертайленко, Александр Юрьевич; Селяков, А. М.; Шамраев, А. А. (НТУ "ХПИ", 2013)
У роботі розглянуто систему, що являє собою сукупність взаємопов'язаних об'єктів, що здійснюють виробництво, транспортування і поширення теплоносія. Запропоновано підхід до побудови математичної моделі розподіленої теплової мережі з урахуванням запізнювання керованих потоків і інтервальної нечіткості зовнішнього попиту. Формування допустимої стратегії управління в k-момент часу зводиться до рішення стандартної задачі лінійного програмування.

The system of a connected objects set that generate, transport and distribute the heat by the heat carrier is discussed. The approach of distributed heating system is proposed taking into account the controlled streams delay and fuzzy intervals of external demand. The generation of permissible strategy management at k-th moment leds to solution of the uniform linear programming problem.
The mathematical model of the distributed a bivalent heat supply system
Keywords: тепловой районный пункт; индивидуальный тепловой пункт; дискретно-событийное моделирование; теплоноситель; узел сети поставок