Дослідження реологічних властивостей електродних пеків для просочення - Малий, Євген Іванович; Чемеринський, Михайло Сергійович (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Досліджено фізико-хімічні процеси, що проходять між розплавленим пеком і твердими наповнювачами – компонентом графітованих електродів, та запропоновано методи визначення реологічної поведінки пеку. Визначено, що крайовий кут змочування не може бути абсолютним показником його якості, оскільки він залежить від адгезійної активності пеку з вуглецевими наповнювачами.

The physico-chemical processes that take place between the molten pitch and solid fillers - a component of graphitized electrodes are studied, and methods of determining the rheological behavior of pitch are proposed. It was determined that the marginal wetting angle cannot be an absolute indicator of its quality, as it depends on the adhesive activity of pitch with carbon fillers.
Research on the rheological properties of electrode pitches for impregnation
Keywords: крайовий кут змочування; індекс змочування; графітовані електроди; електродний пек; marginal wetting angle; wetting index; graphite electrodes; electrode pitch