Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Механіка рідини і газу" - Роговий, Андрій Сергійович; Тиньянова, Ірина Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дані методичні вказівки складені відповідно до програми курсу «Механіка рідини і газу», включають питання для самоперевірки, контрольні завдання, вказівки до вирішення завдань і необхідну літературу. Теоретичний курс проробляється послідовно по темах, при цьому звертається увага на застосування основних формул у прикладах і завданнях (у підручниках). Вивчивши умови задачі, спробуйте вирішити її самостійно, а якщо буде потреба зверніться до вказівок дійсного видання. Рішення кожної задачі супроводжуйте коротким поясненням, у якому необхідно вказати застосовувані формули, рівняння й теореми. Величини, що входять у розрахункові формули, повинні бути в одиницях СІ.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; механіка рідини; механіка газу; машинобудування; гідроенергетика