Обмежувач рівня рідини - Тошинський, Володимир Ілліч; Дубовець, Олексій Миколайович; Литвиненко, Ігор Іванович; Подустов, Михайло Олексійович (ДП “Український інститут промислової власності”, 2013)
Обмежувач рівня рідини містить трубопровід, ежектор, вимірювальну трубку, сигналізуючий пристрій і регулюючий орган з виконавчим механізмом. Ежектор встановлений всередині трубопроводу, сполученого регулюючим органом з джерелом стисненого повітря, як сигналізуючий пристрій вибраний диференційний манометр з функціями сигналізації та регулювання, плюсова камера якого з'єднана з атмосферою. Вимірювальна трубка одночасно з'єднана з ділянкою зниженого тиску ежектора і з негативною камерою диференціального манометра. Вихід регулюючого блока диференціального манометра з'єднаний з виконавчим механізмом регулюючого органа. Висота вимірювальної трубки вибрана відповідно з умовою Нт = (0,40-0,45) Нж, де Нт - висота вимірювальної трубки, Нж - висота рідини у вимірювальній трубці при мінімальній її щільності при заданому режимі розрідження в порожнині ежектора.
Keywords: патент; корисна модель; рідина; рівень рідини; обмежувач рівня рідини; вимірювальна техніка