Магнітний скальпель: вітчизняний винахід на службі військових медиків у ході війни за незалежність України - Демочко, Ганна Леонідівна; Робак, Ігор Юрійович (Харківська державна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка, 2025)
У тезах до доповіді пропонується історія винаходу, стисла характеристика і посилання на практику застосування вітчизняного винаходу – компактного магнітного медичного скальпеля. Медичні скальпелі «Едельвейс» і «Білий янгол» наразі успішно використовуються військовими хірургами у стаціонарних і в польових умовах.

The report abstract contains the history of invention, brief characteristics and reference to practice of use of the national invention, which is a compact magnetic medical scalpel. The Edelweiss and White Angel medical scalpels are currently successfully used by military surgeons both in hospital and field conditions.
Keywords: Білий янгол; винаходи; Едельвейс; магнітний медичний скальпель; скальпелі; magnetic medical scalpel; Edelweiss; White Angel; invention