Генетичні алгоритми для задач багатокритеріальної оптимізації в мережах адаптивної маршрутизації даних - Колесніков, К. В.; Карапетян, А. Р.; Царенко, Т. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
Представлені існуючі підходи і методи застосування генетичних алгоритмів для рішення задач багатокритеріальної оптимізації. Розглянуто можливість формалізації багатокритеріальної задачі пошуку оптимальних шляхів у корпоративній комп’ютерній мережі. Проаналізовано обчислювальну складність генетичного алгоритму пошуку оптимальних шляхів на графі.

Presented existing approaches and methods for applying genetic algorithms to solve multi-objective optimization problems. The possibility of formalizing multiobjective optimal paths in the corporate computer network. Computational complexity analysis of the genetic algorithm search for the best ways to graph.
Keywords: Парето-оптимальність; метод рангів Голдберга; гібридний генетичний алгоритм HAG; пошук оптимального шляху на графі; хромосоми; кросовер; мутація; відбір; routing; genetic algorithm; multicriteria optimization; method ranks Goldberg; hybrid genetic algorithm HAG; chromosomes; crossover; mutation; selection