Мінералогічна і технологічна характеристика глинистої сировини північної частини Донецької області - Щукіна, Людмила Павлівна; Федоренко, Олена Юріївна; Рищенко, Михайло Іванович; Міхеєнко (Ященко), Лариса Олександрівна; Стрельнікова, О. О.; Пермяков, Юрій Вячеславович (НТУ "ХПІ", 2008)
В статті наведено результати комплексних досліджень хіміко-мінерального складу та кераміко-технологічних властивостей глин, які відносяться до нових сировинних ділянок Центрального Донського родовища. Надано рекомендації щодо промислової здобичі сировини та напрямків її можливого використання в керамічних технологіях.

In this article the results of complex researches of chemical and mineral composition and ceramic-technological properties of clays which behave to the new areas of raw materials of the Central Don deposit are presented. It is given recommendation in relation to the industrial booty of raw material and directions of its possible use inceramic technologies.
Keywords: легкотопкі глини; тугоплавкі глини; Ново-Красноторська ділянка; Донська ділянка; Райська ділянка; глинисті мінерали; методика Рутковського