Енергетичні аспекти біогазових технологій - Куріс, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті проведені теоретичні та експериментальні дослідження підтвердили, що використання біогазу як додаткового, поновлюваного, екологічно чистого джерела енергії вельми перспективно. Економічний ефект від використання біогазів виражається в економії значної частини вичерпних природних ресурсів і зниження забруднення навколишнього середовища.

Conducted theoretical and experimental researches confirmed, that the use of biogas as additional, proceeded in, environmentally clean energy source very perspective. An economic effect from the use of biogas is expressed in the economy of considerable part of exhaustive natural resources and decline of contamination of environment
Power aspects of biogas technologies
Keywords: джерела енергії; біомаса; поновлювальні джерела енергії; ПДЕ; біогаз; енергозбереження