Методика анализа молниезащищенности объектов при сложном рельефе поверхности зоны защиты - Киприч, Светлана Викторовна; Петков, Александр Александрович; Колиушко, Денис Георгиевич; Куприенко, Василий Михайлович (НТУ "ХПИ", 2008)
У роботі запропонована методика розрахунку блискавковідводів, зони захисту яких утворюють складну поверхню. Показана ефективність розробленої методики на прикладі зони захисту подвійного стрижневого блискавковідводу.

In work the design procedure of lightning-rods which zones of protection form a difficult surface is of-fered. Efficiency of the developed method on an example of a protection zone of the double lightning-rods is shown.
Keywords: молниезащита; анализ; рельеф поверхности; зона защиты; тип молниеотвода; высота зоны защиты