Комплексний метод розрахунку систем повітряного охолодження газових турбін та систем змащування підшипникових вузлів - Тарасов, Олександр Іванович; Литвиненко, Оксана Олексіївна; Михайлова, Ірина Олександрівна; Ісмайлов, Владислав Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Стаття присвячена удосконаленню методики розрахунку повітряних систем охолодження і систем маслозабезпечення підшипників газових турбін шляхом обґрунтованого вибору граничних умов і структури гомогенного потоку, що дозволяє в процесі розробки опорних вузлів ротора двигуна визначити вплив геометричних і режимних параметрів на розподіл масла і коефіцієнта тепловіддачі у стінок камери, що утворює масляну порожнину. The article is devotedto the improvement of the calculation methodology of air cooling systems and oil supply systems of gas turbine bear-ings by reasoned selection of boundary conditions and the structure of a homogeneous flow, which allows in the process of developing the support nodes of the engine rotor to determine the influence of geometric and mode parameters on the distribution of oil and thecoefficient of heat transfer to the walls of the chamber, which forms an oil cavity.
Complex calculation method of air cooling systems of gas turbines and lubrication systems of bearing assemblies
Keywords: система охолодження; газова турбіна; маслоповітряна суміш; двофазна речовина; опори ротора; cooling system; gas turbine; oil-air mixture; two-phase substance; rotor supports