Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи за темою "Аналітична обробка оперативних даних засобами мови SQL у середовищі СУБД Microsoft SQL Server" - Орловський, Дмитро Леонідович; Копп, Андрій Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Сучасні інформаційні системи ґрунтуються на використанні баз даних, в яких накопичується різна інформація. Тому зараз розробляються і значно поширюються методи і засоби роботи з базами даних з метою підвищення ефективності роботи людини у різних галузях діяльності. Ці засоби та методи пов’язані з узагальненням і різними додатковими способами обробки даних. Основні ідеї сучасної інформаційної технології базуються на концепції, згідно з якою дані повинні бути організовані в бази даних з метою адекватного відображення реального світу, що змінюється, і задоволення інформаційних потреб користувачів. Ці бази даних створюються і функціонують під управлінням спеціальних програмних комплексів, які називають системами управління базами даних (СУБД).
Keywords: методичні вказівки; лабораторні роботи; аналітична обробка оперативних даних засобами мови SQL; СУБД; Microsoft SQL Server