Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Аналіз та синтез ливарних систем" - Пономаренко, Ольга Іванівна; Масалітіна, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки призначені для студентів спеціальностей G9 Прикладна механіка та G10 Металургія, другого (магістерського) рівня вищої освіти. Лабораторні роботи являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з аналізом робочих процесів, які використовуються у ливарному виробництві. У кожній лабораторній роботі наводиться перелік матеріалів, короткий огляд теоретичних аспектів та методів дослідження, а також послідовність виконання. Це сприяє тому, щоб студенти могли виконати практичну частину роботи правильно і з розумінням, а також зробити висновки на основі отриманих результатів. Мета методичних вказівок – дати студентам знання по сучасним тенденціям і перспективам розвитку машинобудівних виробництв та генеративних технологій, про фізичні і технологічні особливості робочих процесів сучасних виробництв, основ системного аналізу складних технічних систем. Окрім визначеної основної мети, методичні вказівки націлені на стимулювання інтересу до наукової діяльності та знайомство з різноманітними методиками дослідження ливарних систем та процесів. Це сприяє розвитку студентів і буде корисним у майбутньому при виконанні ними дипломної роботи.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; ливарні системи; аналіз ливарних систем; синтез ливарних систем; ливарне виробництво