Основні види диверсифікації господарської діяльності - Брінь, Павло Володимирович; Драмарецька, І. Г. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглянуто основні причини, види і шляхи диверсифікації господарської діяльності підприємства. Дана оцінка декількох точок зору зарубіжних вчених про визначення диверсифікаційних процесів. Також освічені дві основних групи методів диверсифікації з урахуванням її принципів та видів. Дано оцінку як краще підприємство має вибрати оптимальний варіант вкладення капіталу із максимально можливим прибутком і забезпеченням фінансової стійкості підприємства.

The article discusses the main causes, types and ways to diversify the business enterprise. This score several points of view of foreign scientists to determine the diversification process. Also learned two major groups of methods of diversification in view of its principles and species. This assessment as the best company to choose the best way of investing with the greatest possible profits and ensuring the financial sustainability of the enterprise.
Keywords: управління підприємством; капітал; прибуток; стійкість фінансова