Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни "Економічна ефективність управлінських рішень в діяльності підприємства" - Савченко, Ольга Ігорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дана дисципліна «Економічна ефективність управлінських рішень в діяльності підприємства» допомагає дослідити види та показники економічної ефективності діяльності підприємства, визначити економічну сутність ефективності управління підприємством, ознайомитись з методами оцінки управлінських рішень. Запропоновані теми розкривають нове розуміння останніх тенденцій в цьому напрямку досліджень, що дає цілісне уявлення про ключові стратегії управління та визначення економічного ефекту та ефективності. Організаційні зміни та організаційний розвиток передбачають підвищення ефективності системи менеджменту. Особлива увага при цьому приділяється аналізу теорії та методів визначення ефективності інвестицій, інновацій, які приносять користь та підвищують, у свою чергу, ефективність як стартапів, так і підприємств – лідерів в певних галузях. Мета дисципліни: вивчення понятійного апарату, методології та практики інструментарію оцінки економічної ефективності управлінських рішень в діяльності підприємства та її структурних елементів; використання знань щодо закономірностей, принципів та особливостей формування, розвитку, економічної ефективності діяльності підприємства та підвищення його конкурентоспроможності. Завдання дисципліни: забезпечення необхідного рівня знань щодо питань визначення головних показників фактичного ефекту з урахуванням ступеню ризику, інфляції, рівня податків та вибору оптимальних варіантів управлінських рішень з урахуванням реальних можливостей для виконання намічених стратегічних планів розвитку підприємства в сучасних умовах невизначеного зовнішнього середовища. Мета курсової роботи полягає у поглибленні та закріпленні теоретичних і практичних знань, отриманих студентом.
Keywords: методичні рекомендації; курсова робота; економічна ефективність; управлінські рішення; підприємство; економіка