Дослідження напружено-деформованого стану деяких типів профільних з’єднань з натягом - Андрєєв, Арнольд Георгійович; Щепкін, Олександр Віталійович (НТУ "ХПІ", 2010)
Описана імітаційна модель, призначена для дослідження процесу складання конструкцій, які мають з'єднання з натягом, забезпечує виконання технологічних і міцностних вимог до конструкції. Контактна задача вирішується за допомогою ПК ANSYS. Результати наведені у вигляді таблиці та малюнків.

The created simulation model is intended for a research of assembly, ensures execution technological and strength of the requirements to a construction. Hertzian problem is solved by the program complex ANSYS. Results are given in the form of tables and drawings.
Keywords: сучасне машинобудування; осьові зусилля; крутячі моменти; модуль пружності; вал еліптичної форми; втулки; вал квадратної форми; вал трикутної форми