Теплообменные аппараты из фторопласта для химической промышленности - Данилов, Юрий Борисович; Перцев, Леонид Петрович; Коломиец, В. Н.; Гавриличенко, И. Г. (НТУ "ХПИ", 2016)
Проведено аналіз розробок, а також промислової експлуатації фторопластових теплообмінників, які дозволяють працювати в високоагресивних середовищах, мають достатньо високі коефіцієнті теплопередачі. Аналіз даних промислової експлуатації теплообмінників дозволив визначити оптимальну щільність теплового потоку від 400-1000 Вт/м²·К. Такі значення коефіцієнтів теплопередачі обумовлені гідрофобними властивостями фторопласту, товщиною та гнучкістю теплообмінних трубок.

The analysis of the development and industrial exploitation of fluoroplastic heat exchangers that allow you to work in highly corrosive environments, have a sufficiently high heat transfer coefficients. Analysis of data of industrial use of heat exchangers allowed us to determine the optimal heat flux density from 400-1000 W/m²·К. These values of heat transfer coefficients due to the hydrophobic properties of PTFE, thickness and flexibility heat exchange tubes.
Heat exchangers made of PTFE for chemical industry
Keywords: коррозионная стойкость; энергозатраты; политетрафторэтилен; процессы теплообмена; высокоагрессивные среды; гидрофобные свойства; коэффициент теплопередачи; гидравлическое сопротивление