Постулати теорії інтерактивного управління оновленням виробництва - Черкасов, В. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
Основні ідеї теорії інтерактивного управління: причини виникнення проблем у сферіекономіки необхідно шукати не тільки саме в цій сфері, але й в таких зальнолюдських сферах як духовна, гуманітарна, соціальна, політична; економіка та її складова–промислове виробництво – розвивається під впливом взаємодії сил культури, влади, ринку, безпеки (КВРБ), а не тільки ринку; взаємодією сил КВРБ необхідно правильно управляти для істотного підвищення продуктивності праці на вітчизняних підприємствах та якості життя в Україні.

Basic ideas of theory of interactive management: reasons of origin of problems in the field of economics must be searched not only exactly in this sphere but also in such spheres as spiritual, humanitarian, social, political; economy and its constituent is an industrial production – develops under act of co-operation of forces of culture, power, market, safety (KVRB), but not only market; it is necessary correctly to manage co-operation of forces of KVRB for the substantial increase of the labour productivity on domestic enterprises and quality of life in Ukraine.
Keywords: соціально-економічні процеси; господарські організації; сучасні моделі управління; синергетичний вплив; сила культури; сила влади; сила ринку; сила безпеки