Застосування економіко-математичних моделей для визначення впливів іноземних інвестицій в основний капітал на зростання - Бабенко, К. Є.; Криворучко, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянуто значення математичного моделювання для розв’язання задач економіки. Проведено розрахунки залежності між економічним зростанням та збільшенням обсягів іноземних інвестицій в оновлення основного капіталу за допомогою методів найменших квадратів. Зроблено висновки щодо наявності зв’язку між зазначеними величинами.

In this article are opened the role of mathematic model for economic. It has been make calculations of influence of foreign investment to the economic growth.
Keywords: економіка; математичне моделювання; інноваційно-інвестиційні процеси