Особливості освітнього середовища у підготовці соціальних працівників - Анціборенко, Богдан Романович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Розглянуто особливості освітнього середовища у підготовці соціальних працівників. Визначено ключові компоненти, які впливають на формування професійних компетенцій майбутніх фахівців соціальної сфери. Запропоновано рекомендації для закладів вищої освіти щодо оптимізації освітнього середовища з метою підвищення якості професійної підготовки.

The article examines the features of the educational environment in the training of social workers. Key components that influence the formation of professional competencies of future specialists in the social sphere are identified. Recommendations are offered for higher education institutions regarding the optimization of the educational environment to improve the quality of professional training.
Features of the educational environment in the training of social workers
Keywords: освітнє середовище; педагогічні технології; інноваційні підходи; соціальні працівники; соціальні спеціальності; заклади вищої освіти; професійна підготовка; educational environment; social workers; pedagogical technologies; innovative approaches; higher education institutions; social specialties