Дослідження впливу режиму течії водовугільної пульпи на селективну агрегацію тонкодисперсного вугілля - Білецький, Володимир Стефанович; Сургова, Н. В. (Національний гірничий університет, 2011)
Відомо, що у процесі селективної агрегації тонкодисперсного вугілля гідрофобними реагентами частота обертання iмпелера агiтатора пульпи суттєво впливає на швидкiсть агрегатоутворення, зольнiсть вiдходiв, дiаметр гранул. Процес селективної флокуляції тонкодисперсного вугілля ведеться в широкому дiапазонi частот: 6-10 с-1, 17-34 с-1, вiд 34 до 170-250 с-1. Рiзною також є окружна лiнiйна швидкiсть робочого органу агiтатора гiдросумiшi: 10-20 м/с, 20-26 м/с. Разом з тим водовугільна пульпа передається в межах вуглезбагачувальної фабрики примисловим гідротранспортом. Питання використання промислових гідротранспортних установок вуглезбагачувальних фабрик як допоміжної чи основної ланки для реалізації селективної агрегації тонкодисперсного вугілля гідрофобними реагентами, наприклад, перед флотацією, раніше системно не вивчалося. Мета статті – дослідження впливу режиму течії водовугільної пульпи на результати процесу селективної агрегації тонкодисперсного вугілля гідрофобним реагентом, а також можливості реалізації процесу агрегатування безпосередньо у промисловій гідротранспортній системі вуглезбагачувальної фабрики.
Keywords: примисловий гідротранспорт; турбулентна дифузія; трубопроводи; число Рейнольдса; імпелерні мішалки