Еколого-соціальна оцінка впровадження екологічно безпечного водовідведення у м. Одеса - Дмитрієва, О. О.; Колдоба, І. В.; Василенко, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Здійснено оцінку еколого-соціальних аспектів впровадження екологічно безпечного водовідведення у м. Одеса, втілення якого дозволить істотно зменшити ризик антропогенного забруднення Чорного моря та лиманів і його негативних наслідків на умови життєдіяльності населення.

Ecological and social aspects of introduction of ecologically safe water removal in the city of Odessa, implementati on of which will allow for significant decrease of the risk of anthropogenous pollution of Black Sea and bays and its negative consequences for the population’s life, were estimated.
Keywords: антропогенне забруднення; екологічна катастрофа; екологічні програми; водоохоронні технології; Чорне море; життєдіяльність населення