Гендерні особливості полікомунікативної емпатії студентів-лідерів - Підбуцька, Ніна Вікторівна; Книш, Анастасія Євгенівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розглянуто проблему прояву полікомунікативної емпатії у студентів, що характеризуються вираженими лідерськими якостями. Було проаналізовано роль емпатії в становленні лідерського стилю студентів. В ході дослідження було визначено, що емпатія є однією з найбільш важливих рис в структурі особистості сучасного студентського лідера, а її формуванню має приділятися особлива увага в закладах вищої освіти. Емпіричне дослідження лідерських здібностей дозволило визначити, що близько 29% студентів володіють вираженими на високому рівні лідерськими здібностями. Аналіз гендерних особливостей прояву полікомунікативної емпатії студентів-лідерів дозволив визначити, що у дівчат емпатія розвинена краще, ніж у хлопців. В статті наводяться перспективні напрямки розвитку теми дослідження.

The article considered the problem of manifestation of polycommunicative empathy in students with strong leadership qualities. The role of empathy in the formation of students’ leadership style was analyzed. The study found that empathy is one of the most important features in the personality structure of a modern student leader, and its formation should be given special attention in higher education institutions. An empirical study of leadership skills revealed that about 29% of students have a high level of leadership skills. The analysis of gender peculiarities of the manifestation of polycommunicative empathy of students-leaders allowed to determine that empathy is better developed in girls than in boys. The article presents promising areas of development of the topic.
Gender features of polycommunicative empathy of leading students
Keywords: лідер; лідерство; емпатія; leader; leadership; empathy