До питання екологізації вищої освіти при підготовці фахівців у галузі хімічної технології - Черкашина, Ганна Миколаївна; Рассоха, Олексій Миколайович; Черкашина, М. К. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглянуті деякі питання з проблеми екологізації освіти в технічному вузі. Визначено напрямки екологізації вищої освіти і виховання майбутнього фахівця в хімічній галузі. Наголошено на необхідності використання поряд з традиційними методами екологічної освіти і більш ефективних інтерактивних методів і ролі виховної роботи в процесі екологічної освіти.

The article deals with some questions on the issue of greening education in a technical college. The directions of the greening of higher education and training of future specialists in the chemical industry. The necessity to use along with traditional methods of environmental education and more effective interactive methods and role of educational work in the process of environmental education.
The question of higher education in environmental training in chemical engineering
Keywords: інтерактивні методи навчання; виховна робота; хімічна галузь; екологічна освіта; interactive teaching methods; educational work; chemical industry