Методичні вказівки щодо виконання контрольних робіт з навчальної дисципліни "Соціальна відповідальність бізнесу та бізнес-соціальний аналіз" - Татаринцева (Курбатова), Юлія Леонідівна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Вивчення опублікованих наукових праць, теоретичних концепцій, відповідного методичного забезпечення та емпіричний аналіз практики соціальної відповідальності бізнесу та соціального бізнес аналізу дозволили встановити коло найбільш актуальних проблем, які потребують наукового вирішення. Ґрунтовних досліджень потребують питання, пов’язані з визначенням соціально-економічного механізму соціальної відповідальності, діагностикою соціального управління, плануванням та фінансуванням заходів, пов’язаних із соціальної відповідальності, розробленням інструментів соціального управління персоналом, зокрема ролі людського фактору при запобіганні конфліктів та при прийнятті рішень у взаємозумовлених відношеннях при встановлені соціальної відповідальності на підприємстві. Дисципліна «Соціальна відповідальність бізнесу та бізнес-соціальний аналіз» – це один з предметів, вивчення якого зумовлене змінами в соціально-економічному розвитку України. Важливе значення під час підготовки сучасних спеціалістів має формування знань і навичок з соціального управління та соціальної відповідальності в організаціях. Мета вивчення дисципліни – сформувати у майбутніх спеціалістів знання та навички соціальної відповідальності бізнесу та соціального бізнес-аналізу в організаціях.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; бізнес; управління персоналом; корпоративна стратегія