Економіко-математична модель оцінки доцільності проведення конкурсних торгів при здійсненні державних закупівель - Мельников, Олег Станіславович (Інститут економіки та прогнозування НАН України, 2012)
Проаналізовано переваги та недоліки застосування тендерних процедур у сфері державних закупівель. Запропоновано економіко-математичну модель оцінки доцільності проведення конкурсних торгів при здійсненні державних закупівель.

Advantages and drawbacks of the application of tender procedures to the sphere of state’s purchases are analyzed. An economic-mathematical model of assessment of the expediency of a competitive tender at the realization of state’s purchases is proposed.
Keywords: державні закупівлі; конкурсні торги; аукціони; організаційні механізми; економічна ефективність; статистичні методи; state’s purchases; competitive tender; auctions; organizational mechanisms; economic efficiency; statistical methods